Gosudarstvennyj socializm i obrazovanije novogo klassa v SSSR. - Cholodkov, V.
Bakuninova kritika autoritárskeho socializmu budovaného v Rusku. Monopolizmus a tvrdá centralizácia ekonomiky. Politické idey štátneho socializmu v ZSSR (diktatúra proletariátu). Byrokratizácia národného hospodárstva. Berd'ajevova analýza zmyslu a zdrojov ruského komunizmu v 30. rokoch. Vznik novej triedy - byrokracie stojacej nad štátom a spoločnosťou. Nová trieda M. Djilasa.