<Der> fünfte Kondratieff. Informationstechnik ist die wichtigste Stütze der Welkonjunktur. - Volk, H.
Vzťah bázových inovácií a cyklov konjunktúry. Hospodárska politika orientovaná na budúcnosť v Japonsku. Nástup informačnej techniky a jej vplyv na piatu Kondratievovu vlnu. Rozhodujúca úloha informačnej techniky v priemyselnej inovácii. Spoločenské a politické podmienky nového rozmachu.