Informačné technológie ako zdroj konkurenčných výhod. - Rabenseiferová, M.
Päť základných síl ovplyvňujúcich konkurenciu (dodávateľ, odberateľ, substitučné výrobky). Informačná intenzita procesov a produktov. Možné stratégie podniku v konkurencii: využitie informačnej technológie na zníženie nákladov, na diferenciáciu produktov, špeciálny trh. Problémy tvorby stratégie (alternatívy, riziko). Konkurenčná výhoda a stratégia.