Povyšenije kvalifikacii upravlenčeskich kadrov: opyt SŠA. - Strižov, S.
V systéme manažmentu otázky riadenia personálu zaujímajú vedúce miesto. Nové prístupy k riadeniu sú založené na koncepcii "rozvoja ľudských zdrojov" - Human Resources Development - HRD. HRD predpokladá komplexný program vytvorenia podmienok pre dobrovoľnú intenzifikáciu práce. Prezentácia programov zvyšovania kvalifikácie vedúcich kádrov rôznych úrovní aplikovaných na popredných amerických univerzitách.