Rossijskij rynok rabočej sily i opyt Zapada. - Višnevskaja, N.
Skúmanie problémov adaptácie trhu pracovnej sily v západných rozvinutých krajinách k meniacim sa podmienkam spoločenskej reprodukcie. Úloha štátu v riešení problémov nezamestnanosti. Skúsenosti západných krajín z praxe minimalizácie sociálnych nákladov fungovania trhu práce. Problematika zamestnanosti v Rusku pri prechode k trhovej ekonomike a formovaniu trhu pracovnej sily.