Chômage et contrat social. - Fitoussi, J.-P
Pravá povaha vonkajšej obavy z nezamestnanosti z rozličných príčin. Liberálne a inštitucionálne riešenia problému pomerne veľkej ľudnatosti. Práca ako plán a práca ako tovar. Práca, plán budúcnosti, sa pretvára na prácu-tovar. (Observations et diagnostics économiques, Lettre de l'OFCE 15.6.1992.).