Pomoc samorozvoju. - Buček, Milan
Od 70. rokov sa vo vyspelých trhových krajinách zdôrazňuje endogénny regionálny rozvoj, rozvoj iniciovaný zdola. Zhora iniciovaný rozvoj má v trhových podmienkach obmedzené pole pôsobnosti. Pre regionálnu hospodársku politiku v SR z toho plynie odstraňovať trhové bariéry rozvoja, prekážky na regionálnej úrovni. Tieto úlohy pomáha riešiť Rada vlády pre rozvoj regiónov. Činnosť Rady.