Základné regionálne problémy a regionálna politika SR.
Doterajšia priestorová štruktúra ekonomiky neumožňuje zachytiť očakávané radikálne zmeny v odvetvovej štruktúre a prispôsobiť sa trhom vytváraným podmienkam rozmiestenia ekonomických činností. V moderných trhových ekonomikách patrí medzi povinnosti vlády vytvárať podmienky pre vyvážený rozvoj regiónov. Zásady regionálneho plánovania v SR, vychádzajúce z Charty regionálneho plánovania vypracovanej Radou Európy. Zameranie regionálnej politiky v nasledujúcom období.