K novému zákonu o ochraně zemědělského půdního fondu. - Zeman, J.
S účinnosťou od 1.7.1992 vstúpil do platnosti v ČR už tretí zákon o ochrane poľnohospodárskeho pôdneho fondu. Jeho prínosom je, že berie právny základ predchádzajúcim pozemkovým úpravám a melioráciám a neobsahuje požiadavky rozširovania poľnohospodárskej a ornej pôdy.