Razmyšljaja o sobstvennosti na zemlju... - Čartajev, M.
Hlavnou diskutovanou otázkou v názoroch na agrárnu reformu je vzťah k súkromnému vlastníctvu pôdy. Jedna skupina ho odmieta, druhá požaduje jeho urýchlene zavedenie, legalizáciu kúpy a predaja pôdy. Zavedenie len súkromného farmárstva však nemá materiálno-technické zabezpečenie. Odmietnutie i starého typu spoločenského-štátneho vlastníctva. Zdôvodnenie názoru na vhodnosť kombinácie využitia pozitívnych stránok spoločenského vlastníctva a súkromno-hospodárskych typov organizácie agropriemyselnej výroby.