K social'nomu portretu otečestvennogo predprinimatelja. - Jemeljanov, O.
Charakteristika troch etáp vzniku národného podnikateľstva v bývalom ZSSR. Analýza sociálneho profilu národného (domáceho) podnikateľa. Prekážky na ceste rozvoja podnikateľstva. Zahalený, takmer mafiózny charakter sprevádzaný tendenciou monopolizácie trhu a spojením so štátnymi inštitúciami ako osobitná črta rodiaceho sa národného podnikania.