Les relations actionnaires-dirigeants selon les types d'organisation. - Amann, B.
Pokus o typológiu organizačných foriem: dilema - vlastníctvo a kontrola. Spoločnosť uzavretá a otvorená. Chaos alebo formálne rozdelenie rozhodovacích a kontrolných funkcií. Citlivosť vzťahu vedúci - akcionár podľa organizačnej formy - forma regulácie antagonizmov a ich premena. Závery. (Revue francaise de gestion 1992, č.87.).