Medzinárodné aspekty činnosti štátnych podnikov v Európskych spoločenstvách. - Hubková, K.
Aktívna úloha štátneho podnikového sektoru v ekonomikách členských štátov Európskeho spoločenstva a v rozvoji integračných procesov. Medzinárodné dôsledky činnosti štátnych podnikov v upadajúcom priemysle a v oblasti špičkovej technológie. Význam štátnych transnacionálnych korporácií (najmä v ropnom priemysle).