Pakt o przedsiebiorstwie panstwowym.
Myšlienka zmluvy o podniku predstavuje návrh, aby sa zamestnanci podnikov zúčastnili na rozhodovaní o svojom osude a o zmenách. Tieto návrhy pripravil vládny kolektív zriadený preto, aby vypracoval zmluvu o štátnom podniku, ktorá sa má stať základom rokovania medzi zamestnávateľmi, odbormi a vládou.