Ani největší nejsou velcí dost. - Jirásek, J.
Strategické aliancie sú jedným zo znakov novej doby. Podniky sa spájajú, aby dosiahli veľké strategické ciele. Zvyšuje sa počet odborov, v ktorých ani najväčšie podniky nestačia zvládnuť nové potreby. Aby sa predišlo byrokratizácii, i veľké aliancie sa vnútorne členia tak, aby vo vnútri jestvoval podnikateľský duch a aktivita.