Sdružení podnikatelů. - Jouza, L.
V predchádzajúcej dobe, kedy platil hospodársky zákonník, vznikali združenia, konzorciá podnikateľov. Nový obchodný zákonník s nimi neráta, avšak ich úpravu obsahuje občiansky zákonník, ktorý pripúšťa združovanie fyzických i právnických osôb. Úprava práv členov, nakladanie s majetkovými hodnotami, práva rozhodovania a pracovnoprávnych nárokov.