Les transferts publics en faveur de l'Allemagne de l'Est.
Masová podpora SRN krajom bývalej NDR. Verejný transfer z SRN pre tieto kraje v r. 1991 a 1992. Financovanie väčšiny transferu je v rukách federácie. Výdavky sociálne, na dopravu a pomoc súkromným podnikom v prospech krajov býv. NDR. Fond nemeckej jednoty a jeho úlohy. Zvýhodnené pôžičky zo špeciálnych fondov. Sociálne a nemocenské poistenie. (Rapports mensuels de la Deutsche Bundesbank 1992, č.3.).