Pomohou nové daně životnímu prostředí? - Geuss, E.
Skúmanie novej daňovej sústavy z hľadiska jej účinkov v oblasti ochrany životného prostredia. Možnosti šetrenia životného prostredia vyplývajúce z oslobodenia od dane z príjmov, dane z pridanej hodnoty, spotrebnej dane, dane z nehnuteľností, dane cestnej, dane dedičskej, darovacej a z prevodu nehnuteľností. Význam dane pre ochranu životného prostredia.