Bankovní soustava v ČSFR. - Matoušek, Roman
Vývoj bankovej sústavy v rokoch 1950-1988. Vznik ŠBČS. Menový plán a nástroje SBČS. Banková sústava v rokoch 1989-1991. Inštitucionálne rozdelenie bankovej sústavy. Nástroje ŠBČS. Bankový dohľad. Postavenie obchodných bánk. Banková sústava v transformačnom procese. Organizačná štruktúra a ciele ŠBČS. Štátna banka a jej vzťah k vládam. Supervízia (bankový dohľad) vykonávaná ŠBČS. Zákon o bankách a ich činnosť.