L'émergence de la monnaie européenne. - Aglietta, M.
Úsilie o stabilitu hodnoty európskej meny a o nezávislosť centrálnej banky. Nerozdeliteľnosť sily meny a aplikácia princípu subsidiarity. Povaha meny. Prevencia systémového rizika v menovej únii. Konkurencia a hierarchia medzi menami. Ecu a konkurencia mien. (Geneses 1992, č.8.).