Pravidla versus diskreční zásahy: k časové nekonzistenci. - Tůma, Zdeněk
Príčinou zlyhania monetaristického pravidla udržania stáleho rastu peňažnej zásoby a tým aj cenovej hladiny môže byť príliš diskrečné prostredie a podvádzanie zo strany úradov (vlády). Tento proces podvádzania je známy pod názvom časovo nekonzistentné riešenie. Historický náčrt diskusií o tomto probléme a nového prúdu v tejto diskusii odštartovaného staťou Kydlanda a Prescotta (1977). Dve riešenia reputačnej rovnováhy - prostredníctvom pravidla a diskrečných zásahov.