Devizy v podnikatelské praxi. 2. - Šubrt, V.
Otázky používania cenných papierov z hľadiska devízových predpisov. Tri skupiny cenných papierov: tuzemské, znejúce na čs. menu, tuzemské, znejúce na cudziu menu a zahraničné cenné papiere. Disponovanie so zahraničnými cennými papiermi a to zahraničnými dlhopismi, zahraničnými účastinami a s výnosmi zo zahraničných cenných papierov. Charakteristika významného nástroja čs. podnikateľov pri prenikaní na zahraničné trhy a to majetkovej účasti v zahraničí.