Meždunarodnyj rynok cennych bumag. - Golosov, V.
Medzinárodný finančný trh je odrazom reálneho reprodukčného procesu vo svetovom meradle, ale súčasne má vlastné špecifické zákonitosti, ktoré výrazne spätne ovplyvňujú reprodukčné procesy na národnej a medzinárodnej úrovni. Trh cenných papierov tvorí súčasť trhu pôžičkového kapitálu (finančného trhu). Špecifické črty cenných papierov a medzinárodného trhu cenných papierov. Obligácie ako základný a prevládajúci druh cenných papierov emitovaných na medzinárodnej úrovni. Charakteristika svetových trhov obligácií a druhov obligácií.