Bilanzstrukturmanagement mit Zinsswaps. - Rolfes, B.
Rozdiely v adaptácii aktívnych a pasívnych obchodov na vývoj úrokov na peňažnom a kapitálovom trhu a riziká zmien úrokových. Úloha úrokov swapov ako finančnej inovácie v rámci konceptu elasticity pri riadení rizík zmien úrokov. Bilancia elasticity a jej rovnováha. Výhody riadenia rizika zmien úrokov. Výpočet fixného a variabilného volumenu elasticity swapov. Stratégie úrokových swapov.