Bezopasnost' čeloveka i obščestva: novyje orientiry social'no-ekonomičeskogo razvitija. - Glovackaja, N.
Príčiny vzniku katastrof a nezvyčajných situácií a ich znaky. Systém ukazovateľov bezpečnosti krajiny a regiónov v teórii nenulového rizika. Hlavné skupiny ukazovateľov bezpečnosti (sociálne, ekologické a ekonomické). Základné príčiny a mechanizmy regulovania mimoriadnych situácií (právna regulácia, otvorenosť informácií...). Základné scenáre regulovania mimoriadnych situácií.