Ekonomický vývoj ve vyspělých zemích. - Czesaný, Slavoj
Význam vývoja ekonomík vyspelých krajín pre svetové hospodárstvo a pre zapájanie postsocialistických krajín do svetových hospodárskych štruktúr. Analýza súčasných tendencií vývoja a s nimi súvisiace hospodárske politiky. Makroekonomický vývoj v krajinách OECD. Problémy vytvorenia Európskej menovej únie.