Japonsko ve světové ekonomice.
Priemyselne vyspelé krajiny venujú veľkú pozornosť dlhodobému rozvoju vlastnej i svetovej ekonomiky. Príklad Japonska: Orientácia Japonska medzi dvomi svetovými vojnami a po druhej svetovej vojne. Japonsko vstúpilo do svetovej ekonomiky a všetko nasvedčuje tomu, že sa stane po USA ekonomicky najsilnejším štátom sveta. Charakteristika výchovy japonských odborníkov.