Československá ekonomika na jaře 1992. - Janáček, Kamil
Súčasná etapa transformácie sa vyznačuje protichodnými tendenciami. Na jednej strane došlo k výraznému poklesu produkcie a hrubého domáceho produktu a na strane druhej možno v niektorých sektoroch, odvetviach a podnikoch pozorovať naštartovanie ekonomického oživenia. Charakteristika vývoja na trhu práce, vývoja príjmov a ich diferenciácie, vzniku chudoby a správania sa domácností. Krátkodobý výhľad.