Ekonomičeskij krizis: pričina ili sledstvije "perestrojki"? K diskussijam na Zapade. - Ol'sevič, Ju
Kríza systému a ekonomická kríza v ZSSR očami sovietológov. Stagnácia a pokles efektívnosti produkcie ZSSR od 70. rokov. Problémy politiky perestrojky a reálne faktory rozpadu ekonomiky. Neúspešnosť "nového myslenia" v ekonomike. Prechod od centralizovaného systému k liberalizácii a dezorganizácia ekonomiky. Neúspech doporučení západných expertov. Kríza a rýchla liberalizácia.