Ekonomika technogennoj i prirodnoj bezopasnosti. Problemy metodologii. - Fal'cman, V.
Sociálno-ekonomické problémy odvrátenia vzniku mimoriadnych situácií a ich následkov. Metodologické princípy zabezpečenia bezpečnosti: princíp priority bezpečnosti, minimálneho rizika, priorita sociálneho efektu pred ekonomickým a princíp kompromisu medzi generáciami. Voľba efektívnej stratégie bezpečnosti (účinné konštrukčné riešenia, koncentrácia výroby, štruktúra ekonomiky, akumulácia fondov).