Strategija bezopasnosti v črezvyčajnych situacijach. - Zotova, O.
Vymedzenie jednotlivých pojmov v teórii katastrof. Teoretické spracovanie problémov mimoriadnych udalostí v ZSSR. Analýza škody a metodologické prístupy k jej hodnoteniu. Pokusy o hodnotenie následkov Černobyľu. Problémy hodnotenia stupňa rizika. Systematizácia organizačných a inžinierskych opatrení na odstránenie následkov mimoriadnych udalostí.