Ekonomičeskije preobrazovanija v stranach Vostočnoj Jevropy. Opyt analiza formal'nych aspektov. - Nesterenko, A.
Analýza ekonomických reforiem vo východnej Európe podľa niektorých formálnych znakov. Porovnanie znakov nezávislosti ekonomických subjektov a bezprostredných štátnych zásahov do ekonomického života. Pomer radikálnosti a evolučných premien. Rozsah širokej zahraničnej pomoci a realizácia reforiem vlastnými silami. Realizácia reforiem z jedného centra a diferencovaný prístup k ekonomickým premenám.