Kak idut za rubežom privatizacionnyje processy. - Turusova, L.
Programy zmenšenia štátneho sektora sa začali v 70.-80. rokoch realizovať v rôznych rozvinutých i rozvojových krajinách. Vymedzenie tých všeobecných princípov, aplikácia ktorých môže byť užitočná i pre RF. Význam privatizácie pre vyspelé trhové ekonomiky a predpoklady jej úspešnosti. Výsledky privatizácie v rozvojových štátoch. Význam a výsledky privatizácie v postsocialistických systémoch.