Koncepcija "besšokovoj" reformy. - Kulikov, V.
Ekonomická transformácia v Rusku prebieha v rámci hlbokej ekonomickej krízy. Skúmanie otázky, či možno uskutočniť transformáciu, prechod na trhovú ekonomiku bez krízy a naopak pri zvyšovaní životnej úrovne obyvateľstva. Pozitívnu odpoveď na túto otázku dáva skupina expertov Najvyššej ekonomickej rady pri Prezídiu najvyššieho sovietu Ruska v knihe "Reforma bez šoku", Moskva, Fond "Za ekonomičeskuju gramotnost'", 1992.