Kto povedet k rynku. - Vichanskij, O.
Problém prekonania starej straníckej a štátnej byrokracie ZSSR a vytvorenia novej vrstvy vedúcich pracovníkov, ktorí majú záujem o vytvorenie trhových vzťahov. Prechod starej nomenklatúry do nových mocenských štruktúr. Vznik vrstvy nových vlastníkov. Privatizácia a možnosti vzniku mafiánskych štruktúr. Nedostatok kvalitných podnikateľov. Podnikatelia a tieňová ekonomika. Problémy prípravy nových podnikateľov.