Liberalizm i ekonomičeskije reformy. - Najšul', V.
Autor dokazuje, že používanie termínu "administratívno-prikazovací systém" pre bývalý Sovietsky zväz je nesprávne, pretože ekonomika ZSSR sa už dávno premenila na ekonomiku "súhlasu" so špecifickým typom trhu založeným na rozmanitosti platobných prostriedkov, že prívrženci liberalizácie cien narušujú sociálny dohovor, že neúspech liberálnych ekonomických reforiem a trhovej transformácie, agresívna monetárna stabilizačná politika s existenciou silného štátu je spôsobený nie radikálnosťou, ale etatizmom a nedostatočnou liberálnosťou koncepcie.