Merkantilizm kak vysšaja stadija liberalizma? - Kapeljušnikov, R.
Polemika s V. Najšul'om, stať ktorého "Liberalizm i ekonomičeskije reformy" bola uverejnená v č. 8/1992. Odmietnutie možnosti zabezpečenia prechodu k trhu, optimalizáciu jej štruktúry a zvýšenie jej efektívnosti na základe tendencií, sformujúcich sa v posledných desaťročiach a na základe "zvykového hospodárskeho práva".