Privateigentum und Marktwirtschaft. - Fels, G.
Súkromné vlastníctvo a privatizácia vo východnom Nemecku a bývalých socialistických krajinách. Vlastnícke práva a ich historický vývoj. Diskusie o vlastníckych právach a otázka transakčných nákladov. Systémy usporiadania vlastníckych vzťahov. Model konkurenčného socializmu. Systém vlastníckych vzťahov v trhovom hospodárstve a jeho vytváranie v procese privatizácie.