Privatizacija kak istočnik samofinansirovanija konversionnych processov - Samsonov, K.
Hlavným problémom v oblasti konverzie je, ako prežiť v podmienkach takmer úplného zrušenia štátnych vojenských zákazok, kde nájsť zdroje financovania pre reprofiláciu výroby, ako zabezpečiť sociálno-ekonomickú podporu pracovníkov vojenských závodov a zachrániť vedeckotechnický potenciál. Možnosti a problémy riešenia prostredníctvom privatizácie obranného komplexu. Vytváranie účastinných spoločností a privatizácia a úloha štátu pri privatizácii obranného priemyselného komplexu.