Process transformacii. Sravnitel'nyj analiz po stranam. - Aleksašenko, S.
V procesoch transformácie bývalých socialistických krajín sa už prejavili pozitívne i negatívne, špecifické i všeobecné črty, poznanie ktorých umožní prognózovať ďalší priebeh prechodu k trhovej ekonomike. Cieľom state je ukázať, že rýchlosť transformácie závisí od súladu témp politických a ekonomických premien, že spomalenie procesov v jednej alebo druhej sfére brzdí transformáciu. Analýza procesov transformácie na materiáloch 4 krajín: Maďarska, Poľska, Číny a Sovietskeho zväzu.