Strategija razvitija čelovečeskich resursov v uslovijach perechoda k rynku. - Gauzner, N.
Už v počiatočnej fáze prechodu k trhovej ekonomike v Rusku vznikli veľké problémy, ktoré ohrozujú úspech reformy. Kritická analýza situácie. Záver, že jedným z hlavných nedostatkov uskutočňovanej reformy je nedocenenie ľudského faktora. Základná masa obyvateľstva je v postavení pasívneho objektu reformátorskej činnosti, čo je nebezpečné z politického hľadiska a spojené s ničením akumulovaného intelektuálneho, technického a kultúrneho potenciálu.