Les politiques allemandes dans le secteur industriel.
Koncepcia priemyselnej politiky je Nemecku cudzia. Jej prostriedky sú obmedzené. Organizácia nemeckej ekonomiky uprednostňuje consensus. Úloha zverená štátu vyhovuje požiadavkám kolektívov, pokiaľ ide o verejnú pomoc, pričom sa kladie dôraz na výskum, na pomoc malým a stredným podnikom a na sociálny rozvoj. (Services d'Expansion économique de l'Ambassade de France en Allemagne 3.4.1992.).