Rossija i "tretij mir". - Eljanov, A.
Význam medzinárodnej deľby práce a spolupráce so zahraničnými krajinami pre ekonomický rast. V období prechodu na trhové hospodárstvo musí Rusko spolupracovať naďalej aj s tými krajinami, s ktorými malo rozvinuté ekonomické vzťahy, s krajinami bývalého RVHP i s krajinami "tretieho sveta". Rusko zatiaľ nie je pripravené všestranne spolupracovať v plnom rozsahu so západnými vyspelými štátmi. Rozšírenie a upevnenie hospodárskych vzťahov s rozvojovými krajinami, môže uľahčiť prekonanie krízy a urýchliť ekonomickú obnovu.