FORECASTING. Metóda pre kvantitatívne spracovanie marketingových informácií podniku. - Gregor, M.
Vzťah marketingu a forecastingu (predpovedania). Rozdelenie metód forecastingu. Obecný tvar modelov predpovedania. Chyby predpovede. Signál chybných predikcií. Vstupné informácie pre forecasting a jeho výsledok. Postupy výberu vhodného modelu predpovedania. Príklad využitia metód forecastingu pre odhad dopytu agregovaného výrobku.