Formovanie jednotného vnútorného trhu ES z hľadiska postupu voči nečlenským štátom. - Černá, J.
Nástroje spoločnej obchodnej politiky Európskych spoločenstiev (ES) voči nečlenským štátom. Preferenčné a nepreferenčné dohody uzatvorené medzi ES a inými európskymi a neeurópskymi štátmi (napr. asociačné dohody, dohody o voľnom obchode, obchodné a kooperačné dohody, obchodno-technické dohody). Netarifné opatrenia, zamerané na ochranu domácej výroby pred zahraničnou konkurenciou.