SNG - JeES - SEV. K voprosu o vozmožnosti zaimstvovanija opyta. - Gavrilov, G.P
Rozpad kooperačných výrobno-technických väzieb v bývalom ZSSR po jeho rozpade a vzniku SNŠ. Vplyv možného krachu všezväzového trhu na destabilizáciu koncepcie prechodu SNŠ k trhu. Možnosti prenosu skúseností z integrácie v ES na integráciu SNŠ. Prax RVHP a dnešný trh Ruska. Využívanie klíringu a barterového obchodu. Potreba transformácie a vytvorenia nového ekonomického priestoru v SNŠ.