Débat autour d'un manifeste allemand.
Manifest 62 nemeckých ekonómov podpísalo 11 téz proti ekonomickej a menovej únii predvídanej Maastrichtskou zmluvou. Tým sa začala diskusia. V článku je pripojená odpoveď troch nemeckých ekonómov z bankovníctva a protimanifest 60 ekonómov z ES za menovú úniu. (Frankfurter Allgemeine Zeitung 11.6.1992.).