Les étapes de l'Union économique et monétaire.
Zmluva o Európskej menovej únii bola prijatá v decembri 1991 v Maastrichte a podpísaná vo februári 1992. Prechodná fáza sa začne 1.1.1994. Ciele a organizácia Únie. Posledná fáza by mala začať 1.1.1999. Hodnotenie ekonomickej zhody. (BRI, 62. rapport annuel, 15.6.1992.).