Európske spoločenstvá na začiatku 90. rokov. - Mikelka, E.
Porovnanie ekonomickej štruktúry troch ekonomických komplexov: Európskych spoločenstiev (ES), USA a Japonska. Vývoj ekonomickej úrovne členských štátov ES v období 1960-1990. Schéma mechanizmu pozitívneho vplyvu vytvorenia jednotného vnútorného trhu. Projekt Európa '92 - koncepcia plne integrovanej ekonomiky ES.