Ne pomoc, ale vzájemně výhodnou výměnu! - Klaus, Václav
Prejav na tému "Ako včleniť bývalé komunistické krajiny do rýchlo sa integrujúceho svetového hospodárstva" prednesený na World Economic Development Congress vo Washingtone (september 1992). Príčiny brániace bývalým komunistickým krajinám integrovať sa do svetovej ekonomiky. Dlhodobosť procesu systémovej transformácie. Vonkajšie stránky transformačného procesu.